Oldtimer tour

Razgledajte grad u legendarnom Fići ili Stojadinu. Izidor, Damir i Dario vode vas u razgledavanje Pule u svojim preuređenim oldtimerima. Kako bi im vratili njihov nekadašnji sjaj, niz su godina nabavljali dijelove i ulagali  u njih vrijeme, ljubav i novac. Danas se voze pulskim ulicama i vraćaju sjećanja i uspomene slučajnih prolaznika.

Svojevremeno sigurno najpopularniji automobil u Jugoslaviji bio je Zastava 750 – od milja nazvan Fićo. Proizvodnja je počela 1962. godine, a vozilo je predstavljalo blisku kopiju Fiata 600 D. Prvi modeli su bili prepoznatljivi po tome što su vrata otvarana s prednje, a ne po današnjem sistemu sa zadnje strane. Generacije su odrastale uz ovaj automobil, a mnogi današnji vozači su svoja prva iskustva i sate vožnje imali upravo u njemu. Zastava je Fiću proizvodila sve do 1986. godine. Pored njega, proizvodio se i nešto luksuzniji model kao što je bio Zastava 101, popularno nazvan Stojadin.

Razgledavanje grada osmišljeno je u trajanju od sat vremena. Istražite Pulu u atima koji imaju svoju priču. Izidor, Damir i Dario ispričat će je puno bolje nego što smo pokušali mi.