Istra

Skrivena Istra

Na ovom izletu vodimo vas na manje poznata mjesta u Istri koja plijene pažnju svojom ljepotom i ne nalaze se na glavnim turističkim rutama. preporuča se istinskim ljubiteljima prirode i zaljubljenicima u avanture. Saznaj više!

 

Putevima Željeznice

Ako volite vlakove i vožnju kroz živopisna sela, ovo je izlet koji će vas oduševiti. Vodimo vas na kratko putovanje šarenim vlakom koje su iscrtali grafiteri pod okriljem noći. Kao i svako mjesto na svijetu, i ova mala istarska nose svoje zanimljive i hrabre priče, koje ćete moći saznati na putu do Pazina. Na pazinskom željezničkom kolodvoru posjećujemo mali muzej nekadašnjeg radnika na željeznici, dragog gospodina Jove Aćimovića koji je nakon 40 godina sakupio i izložio svoje uspomene i priče. Saznaj više!

Srednjovjekovna Istra

Nakon raspada Rimskog Carstva započinje srednji vijek koji je ostavio dubok pečat u istarskoj povijesti. Nakon kratkotrajne vladavine Gota, Bizanta, Langobarda i Franaka, Akvilejske patrijaršije Istra biva podijeljena između Mletačke republike i Habsburgovaca koji njome vladaju do kraja 1.svjetskog rata. Saznaj više!